Mit grundlag for at starte min private pasningsordning er fordi jeg ønsker et alternativ til den kommunale vuggestue. Et alternativ der kan imødekomme de behov for stabilitet, ro og ikke mindst nærvær, som er så vigtig for helt små børn, samtidig med at der ikke bliver gået på kompromis med fagligheden.

Jeg tror på at helt små børn har brug for trygge og overskuelige rammer, at de har brug for en nærværende voksen og få andre børn at spejle sig i. Hos mig skal børnene ikke forholde sig til et hav af forskellige pædagoger, medhjælpere og vikarer, samt et højt støj og stressniveau.

Jeg brænder for arbejdet med de 0-3 årige. De første tre år af børns liv er utrolig vigtige, og det er her hele grundlaget for deres senere udvikling finder sted. Børn er født med et hav af færdigheder, som udvikles når barnet indgår i et tæt samspil med andre. Netop derfor er den nærværende relation så vigtig for barnets fysiske og psykiske udvikling i denne periode.

I min pasningsordning er der kun få børn og derfor er der også væsentlig mindre sygdom og smitterisiko. Hver dag tilrettelægges udfra de enkelte børns behov, vi har ikke andre vi skal tage hensyn til. Projekter og aktiviteter kan altid rykkes rundt, så det passer med når overskuddet er der hos børnene.

Hos mig har børnene mulighed for at få en lur om formiddagen, og de har mulighed for at sove når de har brug for det. De skal ikke passe ind i en tidsramme, som i vuggestuen. Ligesom de har mulighed for at sove til de vågner, da vi ikke sover, der hvor de andre er vågne.

Der føres tilsyn med ordningen, både ved anmeldte og uanmeldte besøg, ca hver måned af en pædagog fra privat børnepasning. Hun følger børnene tæt og fungerer både som sparringspartner for mig samt forældrene, hvis det behov skulle opstå. Mit hjem er sikkerheds godkendt og jeg er godkendt til at have fire børn.

IMG_2271 IMG_2502 IMG_2883